-75%

1,99

Kinetski trak za vrat 1 – blagodejno delovanje pri težavah z vratom. Nudi oporo mišicam. Priložena navodila za pravilno namestitev. Trakovi so primerni za nekajdnevno uporabo. Nato ga nadomestimo z novim. Med tem jih lahko nosimo tako podnevi kot ponoči, se ne sperejo in so odporni na vaše vsakodnevne premike.

Metoda s kinetskimi trakovi (Kineziotaping) je danes močno prisotna v športni medicini in rehabilitaciji. Najprej so jo uporabljali vrhunski športniki, kasneje pa se je zaradi odličnih rezultatov bliskovito razširila na različna področja fizioterapije po vsem svetu.

4 na zalogi

Šifra: 552 Kategorija: Oznaki: ,

Opis

Kinetski trak za vrat 1 je učinkovit pri blagodejnem delovanju pri bolečinah v vratu. Nudi oporo mišicam. Gre za posebno metodo Kineziotaping. Trakove in tehniko njihovega nameščanja so izumili Japonci, točneje dr. Kenzo Kase že pred 35 leti. Od tega časa se neprestano vodijo klinične raziskave o trakovih in učinkovitosti njihove uporabe. Metoda s kinetskimi trakovi je danes močno prisotna v športni medicini in rehabilitaciji. Najprej so jo uporabljali vrhunski športniki, kasneje pa se je zaradi odličnih rezultatov bliskovito razširila na različna področja fizioterapije. Kineziotaping uporabljajo mnogi fizioterapevti tako Sloveniji kot v tujini kot terapijo za zmanjševanje bolečin, povečevanje gibljivosti in v postoperativni praksi. Metoda Kinezio je torej povsem naravna in ne zahteva kemičnih snovi. Najpogosteje se kinetski trakovi uporabljajo protibolečinsko, primerni pa so tudi za uporabo pri nestabilnosti ali omejeni gibljivosti.

Z ustrezno tehniko aplikacije dosežemo delno oporo mišičnim tkivom, korekcijske učinke, pa tudi pomoč pri opravljanju določenih gibov. Tehnika kineziotapinga predstavlja idejo o aktiviranju telesu lastnih procesov pomoči, aktivacijo nevrološkega in cirkulacijskega sistema, ki za razliko od ostalih metod deluje ves čas, ko je trak nalepljen – se pravi 24 ur na dan. Tehnika nima nikakršnih stranskih učinkov.V osnovi gre za relativno preprosto idejo, ki pa upošteva dinamiko delovanja mišičnih tkiv, limfnega in živčnega sistema ter na ta način blagodejno deluje pri težavah z bolečinami ali gibljivostjo.

Kinetski trak za vrat 1 blagodejno deluje pri težavah z bolečinami v vratu, pri mišičnih krčih v vratu, pri težavah z obrabo v vratu ter učinkovito deluje na pojačanje vratnih mišic.

Priložena navodila za pravilno namestitev. Trakovi so primerni za nekajdnevno uporabo. Nato jih nadomestimo z novim.

Dražava porekla: Švica

Količina: 1 kos

 

 

Dodatne informacije

Teža 0.2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.