V podjetju Fejo Trade d.o.o., trgovina in storitve in spletni trgovini www.fejo.si sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Potrebujemo vašo privolitev, da lahko osebne podatke, ki smo jih pridobili z vašo prijavo na naša obvestila, uporabljamo, hranimo in obdelujemo za določene namene. Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.

Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave 

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, tržnega obveščanja prek elektronske pošte, pospeševanja prodaje, le splošnega profiliranja strank s ciljem prilagojene ponudbe izdelkov strankam v elektronski pošti in na spletnih straneh (po geografski lokaciji).

Ob poslanih elektronskih sporočilih si zabeležimo prikaze na strani posameznikov prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil zabeležene podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Na osnovi zabeleženih podatkov in ustvarjenih profilov ne izvajamo avtomatiziranega sprejemanja odločitev.

Za namen obveščanja z elektronsko pošto hranimo

–      naslov elektronske pošte,

–      ime,

–     priimek

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

Namen obveščanja je:

–      obveščanje o novostih v ponudbi

–      obveščanje o posebnih akcijskih ponudbah

Pri naročilih je potrebno navesti tudi tel. številko, ki jo potrebujemo zaradi lažje komunikacije med stranko.

 

Iznos podatkov

Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije ter jih ne iznašamo v druge države.

Obdobje hrambe 

Osebne podatke posameznika hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

Posameznikove pravice na podlagi danih privolitev

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@fejo.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

–      pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev

–      pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev

–      pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov

–      pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem

–      pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi

–      pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen/a sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca na e-naslov: info@fejo.si

Seznanjen/a sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen/a sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve

Za podjetje Fejo Trade d.o.o. sta zaščita in varnost vaše zasebnosti zelo pomembni. Prizadevamo si varovati zaupnost osebnih podatkov svojih uporabnikov. Namen naše Izjave o zasebnosti je, da vas obvestimo o svoji politiki zasebnosti ter o možnostih, ki jih imate na voljo pri načinu zbiranja in uporabe podatkov na spletu.

Zbiranje osebnih podatkov

Našo spletno stran www.fejo.si lahko obiščete brez identifikacije ali podajanja osebnih informacij. Na nekaterih podstraneh pa morate vnesti svoje osebne podatke, na primer ime, priimek, naslov, e-pošto, telefonsko številko in drugo, zato da bomo lahko izvedli vaše naročilo ali zahtevo. Osebne podatke nam morate posredovati v naslednjih primerih:

– kontaktni obrazec za povpraševanje,

– spletni obrazec za registracijo v spletno trgovino.

Uporaba

Podjetje Fejo Trade d.o.o.uporablja vaše osebne podatke za izvedbo vašega naročila ali zahteve ter za komunikacijo z vami: za odgovor na vaše povpraševanje, za posredovanje ponudbe/predračuna vašega naročila, … Osebne podatke in kontaktne informacije bomo uporabljali le za namene, za katere so bili posredovani, v skladu z vašim dovoljenjem. Vedno vas bomo predhodno obvestili o zbiranju osebnih podatkov in o namenu zbiranja. V primeru zbiranja ali uporabe za kakršne koli druge namene izven tistih, za katere ste jih posredovali, vas bomo kontaktirali za pridobitev soglasja.

Skrb za varnost osebnih podatkov

Za zaščito vaših osebnih podatkov, ki jih imamo shranjene z vašim privoljenjem, pred nepooblaščenim dostopom in zlorabo, smo vpeljali številne najsodobnejše varnostno-tehnične in organizacijske postopke.

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen lastni sejni piškotek za spremljanje nakupovalne košarice, ter spremljanje nastavitev, ki jih uporabnik aktivno vpisuje, recimo nastavitve razvrščanja rezultatov/vsebine.

Spletna trgovina se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Vaši podatki se bodo uporabljali samo za interne namene podjetja Fejo Trade, trgovina in storitve, Jovita Kozol s.p in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Razkrivanje osebnih podatkov tretjim osebam

Vaše podatke bomo uporabili le za namene tehnične administracije spletne strani ter za izpolnjevanje vaših želja in zahtev v skladu z namenom, s katerim so bili posredovani. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih s geslom in z omejenim dostopom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Dostavni službi bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo.

Uporaba piškotkov

Spletna stran www.porocni-bazar.si uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje za obiskovalce spletne strani. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disku vašega računalnika. Njegov glavni namen pa je, da v računalnik shrani vaše nastavitve in druge podatke, tako da vam jih ob naslednjem obisku naših spletnih strani ne treba več vnašati. S piškotki ni mogoče izvajati programov ali okužiti računalnika z virusom. Piškoti nam ne omogočajo nikakršnega dostopa do vašega sistema ali osebnih podatkov. Če ne želite prejemati piškotov, lahko to možnost izklopite v svojem brskalniku. V primeru, da z namestitvijo piškotkov ne soglašate, vas opozarjamo, da ne boste mogli dostopati do delov spletne strani oziroma uporabljati vseh funkcij spletne strani.

 

Analitični piškotki

Spletna stran www.fejo.si uporablja Google Analytics, ki uporablja piškotke kateri shranjujejo informacije o tem, kako uporabniki uporabljajo spletno stran, vključno katere strani ste si ogledali in koliko krat, od kod uporabnik prihaja in število obiskov. Z informacijami, ki jih dobimo o obisku strani, lahko spletno stran vedno znova izboljšujemo in s tem zagotovimo dobro izkušnjo pri uporabnikih. 

Piškotki socialnih omrežij

Spletna stran www.fejo.si uporablja socialne vtičnike, ki omogočajo uporabnikom deljenje in všečkanje spletne strani. Ti spletni vtičniki so namenjeni za spletne strani tretje osebe (Facebook, Google+, Twitter, …) in lahko shranjujejo informacije o vaših aktivnostih na internetu ter na naši spletni strani.

Kako zavrnem in zbrišem piškotke?

Če želite, lahko piškotke spletne strani www.fejo.si ali katerekoli druge spletne strani zavrnete ali blokirate, tako da jih zavrnete– za več informacij glejte funkcijo Nastavitve zasebnosti.