-34%

4,906,90

Opis

Obeski tigrovo oko – zaščita pred zlobo in povečanje koncentracije. Tigrovo oko je tako imenovana sorta mineralnega kremena.

Svojo ime “tigrovo oko” je dobilo zaradi laka, ki zelo spominja na zenico mačke. Še posebej kot dragulj najde veliko uporabo. Najdišča  so Južna Afrika in Zahodna Avstralija, pa tudi ZDA, Kanada, Namibija, Indija in Mjanmar. Kot amulet so tigrasto oko uporabljali že stari Grki proti “zlobnemu očesu”. V srednjem veku so ga uporabljali proti diaboličnim figuram in čarovnicam. Za učinek tigrovega očesa naj bi vedeli celo križarji. Ko pogledate natančno in z malo domišljije, zlahka opazite oko v mineralu. Zaradi tega videza in barv je  dobilo ime tigrovo oko. S tem so očesu tigra, pa tudi sokolovim očesom podelili oftalmične moči. Tako bi moralo tigrovo oko seveda imeti možnost, da svojega uporabnika zaščiti pred »zlobnim očesom« in hkrati omogoči njegovemu uporabniku, da vidi ostrejše in s tem poveča sposobnost koncentracije. Kljub temu ga še vedno pušča odprtega za svojo okolico in omogoča prilagodljivost.

Rečeno je, da pritegne stvari ali ljudi, ki so pomembni za razvoj posameznega nosilca tigrastih oči. Pomirja misli in usklajuje. Njegova konstantno pozitivna energija ima zaščitni učinek in v uporabniku prebudi zavest, ki je tako sposobna bolje prepoznati sebe in tako tudi skozi svoje prijatelje. Tigrovo oko s tem učinkom na dušo ustvarja jasnost in tako lahko močno poveča koncentracijo svojega uporabnika. Poleg tega ga lahko odlično uporabimo s svojim močnim učinkom na dihala pri respiratorni stiski, astmi in bronhitisu. Toda tudi pri vseh hormonskih in duševnih boleznih, kot so depresija, depresija, pa tudi preprosta stanja izčrpanosti, lahko tigrovo oko uporabimo kot kamen z blagodejnim učinkom. Njegova posebna moč je v tem, da ne bi smel samo ublažiti simptomov, temveč tudi uporabniku zagotoviti pogum in optimizem. Kljub temu pa ni koristen le pri duševnih težavah, ampak tudi pri kakšnih telesnih motnjah.

Astrološki pomen: kozorog, dvojčka , lev

Dodatne informacije

Teža 0,1 kg
OBLIKA

SRCEK, KROGLICA, KRIZEC, SODEK, SOLZICA

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.