-34%

4,906,90

Šifra: 2000010 Kategoriji: , Oznaki: ,

Opis

Obeski Močvirski Ahat so iz poldragega kamna močvirskega ahata. Ahat je bil od nekdaj zelo iskan nakit in zdravilni kamen, iz katerega so v antiki izdelovali številna umetniška dela. Njegovo ime se verjetno sega na prvo mesto, reko Achates na Siciliji. Tam so ga Grki že pisno omenili že pred Kristusom. Toda že v starem Egiptu je bil ahat znan, saj so iz njega rezali zavetne skarabeje, ki so bile zaščitni kamen vsakega Egipčana.

Že v starem Rimu so bogati državljani verjeli, da jim ahat daje moč in bogastvo. V srednjem veku je bilo celo prepričanje, da lahko ta dragi kamen naredi svojega nosilca nevidnega, celo grom in strele naj bi ahat odvrnil od uporabnika. Poznavanje velikega pomena ahata kot zaščitnega kamna se je držalo vse do danes in tako je še danes dragulj. Kamen je bil s priljubljenostjo dragulja kmalu umetno spremenjen. Že v Bizancu so se gorenja ahata stopnjevale s kurjenjem. Zaradi svetovnih krajev in raznolikosti barv in oblik ima Ahat veliko sinonimov in trgovskih imen.

Zaradi različnih sestav so posamezne sorte ahata, ki se jim odlikujejo tudi različni zdravilni učinki. Ahat je kamen notranjega ravnovesja in stabilnosti. Sposoben je zadržati negativne energije in jih spremeniti. Njegove različne plasti so sposobne prinesti skrite ideje na površje. Zdi se počasen, vendar zelo močan. Ahat spodbuja samo prejemanje in krepi samozavest. To povečuje sposobnost samo analiz in krepi poznavanje skritih okoliščin, kar opozarja na težave, ki motijo ​​lastno počutje. Ahat krepi miselne funkcije s spodbujanjem koncentracije, povečevanjem kognicije in vodenjem analitičnih sposobnosti k praktičnim rešitvam. Skupaj z kristalom lahko poveča spomin. Na čustveni ravni se lahko ahat spoprijema z negativnostjo in grenkobo. Osvobaja jeze, spodbuja ljubezen in daje pogum novemu pomenu.

Ta funkcija je lahko koristna pri kakršni koli čustveni travmi. Ustvari prostor za varnost in zaupanje, hkrati pa razbremeni notranjo napetost. Na duhovni poti ahat dvigne zavest h kolektivni zavesti.

Astrološki pomen: Dvojčka

Dodatne informacije

Teža 0,1 kg
oblika

SRCEK, KROGLICA, KRIZEC, SODEK, SOLZICA

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.