-27%

Original price was: €10,90.Current price is: €7,99.

Žad je simbol kraljevske moči.

7 na zalogi

Šifra: 0710007 Kategoriji: , Oznake: , ,
PRI NAKUPU 3 ALI VEČ DODATEN 20% POPUST!

Opis

Zapestnica moči Rumeni Žad je sestavljena iz kroglic poldragega kamna rumenega žada. Tibetanske zapestnice za moč in aktivacijo s posebnim pomenom 21-ih kamnov.

Žad je simbol kraljevske moči. Poleg različnih odtenkov zelene so malce bolj redki kamni v beli, kremni, rumeni ali vijoličasti. Zapestnica moči Rumeni Žad ima edinstveno sposobnost, da ne absorbira nobene negativne energije.

Na Kitajskem je ta poldragi kamen priljubljen že približno 8000 let kot kulturni dragulj z globokim pomenom in tudi v Evropi in Ameriki  velja za izjemno dragocenega.

Od 19. stoletja dalje nakit, kot so broške, prstani, uhani in ogrlice, izdelujejo iz žada, ki je bil v 20. letih prejšnjega stoletja še posebej priljubljen kot priljubljen modni dodatek. Kot del hipijskega gibanja v 60. in 70. letih je žad ponovno doživel preporod in je veljal za čarobni simbol modrosti.

Izraz žad izhaja iz španske besede “piedra de ijada”, kar pomeni ledvični kamen. Mineralni nefrit, ki ga vsebuje žad, je imel prvotno grško ime “nephros”, kar pomeni v angleščini “ledvica”. Domačini iz Srednje Amerike so žad uporabljali za izdelavo amuletov. Žad bi naj zaščitil svojega uporabnika pred težavami z ledvicami. Kitajski izraz za Jade je “Yu”. Kar pomeni nebeški ali cesarski.

V prvotnem kemičnem stanju je žad bel. Mineralni kamen dobi številne različice barv s številnimi spojinami z drugimi kemičnimi snovmi. Odvisno od kemične sestave kamen sveti zeleno, rumeno, črno, vijolično, rjavkasto ali rdeče. V Indiji in na Kitajskem pa je kamen iz belega žada še vedno zelo cenjen.

Nahajališča žada so predvsem v Tibetu, Indiji in Burmi. Z zahoda države v bližini Mjanmara prihaja že od 18. stoletja Letna proizvodnja v  tej majhni državi je več kot 150 ton.

Astrološki pomen: Devica, Dvojček.

 

Dodatne informacije

Teža 0,05 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.